معرفی معادن
شرکت احجار معدن با بیش از 20 سال سابقه اکتشاف و استخراج معدن در ایران
دارای چندین سایت فعال در سراسر کشورمان می باشد.
معدن بوکسیت
معدن بوکسیت سرخ چشمه در استان خراسان شمالی و حد فاصل شهرستان های جاجرم و اسفراین واقع گردیده است. این معدن در سال های 1389 تا 1390 کشف شده و از سال 1391 تاکنون، بهره برداری و فروش سنگ بوکسیت از آن صورت می گیرد.
ماده معدنی بوکسیت (bauxite) در این معدن به لحاظ زمین شناسی در حد فاصل سازند های الیکا و شمشک واقع گردیده است و به صورت لنزی – لایه ای در طول 5 کیلومتر گسترش دارد و به لحاظ تنوع کیفیت در رنج وسیعی قرار گرفته و محصولات آن کاربرد های متنوعی در صنعت آلومینا، فولاد سازی، تهیه جرم و آجر سوز، سیمان نسوز(refractory cement)، سیمان پرتلند(portland cement) و… دارد.
نوع بوکسیت این معدن به لحاظ کانی شناسی از نوع دیاسپور (diaspore) می باشد و در زون بوکسیت لایه های کائولینی(kaolinite)، بوکسیت سخت (hard bauxite)، بوکسیت شیلی (soft bauxite) و مجددا کائولن مشاهده می گردد.
زون بوکسیت سخت دارای آلومینای (Al2O3) بالا و سیلیس پایین و مناسب صنایع آلومینا و سیمان نسوز می باشد.
زون بوکسیت شیلی که دارای آلومینای پایین و سیلیس بالاتری می باشد مناسب صنایع سیمان پرتلند است.
معدن منیزیت
معدن منیزیت شادمان در استان سمنان و در نزدیکی روستای شادمان و شمال غرب دهستان فرومد از شهرستان میامی واقع گردیده است.
این معدن در سال های 1377 تا 1378 کشف و از سال 1378 به بهره برداری رسیده است و اکنون وارد سومین دوره بهره برداری خود شده است.
منیزیت (magnesite) با فرمول شیمیایی MgCO3 جزء ذخایر هیدروترمال یا گرمابی می باشد و از لحاظ زمین شناسی در این معدن نیز ماده معدنی منیزیت به صورت هیدروترمال، در امتداد یک گسل و در داخل افیولیت های زون عباس آباد مشهد واقع گردیده است.
در واقع یک رگه اصلی منیزیت به صورت صدفی و با ضخامت نسبتا بالا در امتداد یک گسل و رگه های کم ضخامت تر و عمدتا گل کلمی به موازات رگه اصلی مشاهده می گردد.
معادن مرمر
شرکت احجار معدن دارای سه معدن مرمر به نام های تکمران، سردارآباد و سردارآباد شرقی می باشد که در استان خراسان شمالی، بخش تکمران شهرستان شیروان واقع گردیده اند.
این معادن در سال های 1393 تا 1397 اکتشاف و به بهره برداری رسیده اند که سنگ مرمر در رنگ های مختلف و عمدتا عسلی و پرتغالی در این معادن قابل استخراج است.
سنگ مرمر معمولا به صورت های دگرگونی، رسوبی و هیدروترمال (Hydrothermal) تشکیل می گردد که معادن خراسان شمالی عمدتا از نوع هیدروترمال هستند. این ذخایر در امتداد گسل ها تشکیل گردیده اند و سنگ دربرگیرنده معمولا مرمریت، مرمر و شیل می باشد.
محصول سنگ مرمر این شرکت به صورت کوپ، گلدانی، لاشه و سنگ های بریده شده قابل عرضه است.
معدن مرمریت گرمه
معدن مرمریت در شمال شهرستان گرمه واقع شده است. فعالیت اکتشاف این معدن در سال 1397 پایان یافته و اکنون آماده بهره برداری می باشد.
در معدن مرمریت گرمه سنگ مرمریت گل پنبه ای قابل استخراج می باشد.
معدن گچ دشت
این معدن در حد فاصل استان خراسان شمالی و استان گلستان و در شرق روستای دشت واقع شده است که داراری ذخیره نسبتا زیادی است.
محصول معدن گچ دشت جهت مصرف صنایع سیمان و گچ و خاک قابل استفاده است.